Rene van den Berg
Texelstroomlaan 82d, 1784 ED Den Helder

Mijn naam is René van den Berg en ik ben huisarts en praktijkhouder van Huisartsenpraktijk Texelstroom in Den Helder. Ik ben tevens huisartsopleider aan de VU in Amsterdam en ik zit in de toelatingscommissie voor de huisartsopleiding.  Daarnaast ben ik bestuurslid van de in 2020 opgerichte Nederlandse Vereniging Cosmetische Huisartsen (NVCH).

Ik heb mijn geneeskunde opleiding gevolgd in Engeland aan University College London en ben afgestudeerd in 1998. In 2005 heb ik mijn huisartsendiploma behaald aan de VU in Amsterdam. Vanaf die tijd verrichtte ik al bijna dagelijks kleine chirurgische ingrepen zoals moedervlekken, vetbulten en talgkliercystes verwijderen.

In 2015 besloot ik mij te bekwamen in het verrichten van ooglidcorrecties. Intussen heb ik, geassisteerd door mijn vaste team, al honderden ooglidcorrecties uitgevoerd.

"Ik heb me altijd al willen bekwamen in iets wat niet iedere huisarts zomaar doet. Ooglidcorrecties zijn een prima voorbeeld wat dat betreft. Ik vind het enorm inspirerend om te merken hoe mijn ervaring me in staat stelt om steeds weer een hoge kwaliteit af te leveren, ook bij wat lastiger ingrepen."