De nederlandse vereniging cosmetische huisartsen

De Nederlandse Vereniging Cosmetische Huisartsen (NVCH) is opgericht op 23 maart 2020 door de voormalige leden van Huisartskliniek. Zij vonden het belangrijk hun kennis en ervaring te blijven delen in een vereniging om zo de cosmetische huisartsgeneeskunde op professioneel niveau uit te kunnen blijven oefenen.

Onderzoek toont aan dat Nederlanders veel vertrouwen hebben in de Nederlandse huisarts. De NVCH vindt, dat dit zo moet blijven. Zeker als er enige twijfel zou ontstaan over de kwaliteit van cosmetische behandelingen door een huisarts. Het is daarom goed te vermelden, dat een huisarts een officieel erkend specialisme is door de KNMG en geen profielerkenning. Huisartsen beschikken hiermee over een groot aantal leidraden en protocollen en een brede frisse blik.    

Een aantal Nederlandse huisartsen heeft zich echter geschoold en bekwaamd in cosmetische en/of chirurgische behandelingen. De NVCH neemt dit serieus en zet zich in om de kwaliteit hiervan te bevorderen. Dit wordt geborgd door het regelmatig delen van kennis, nascholing en visitatie.

De NVCH behartigt daarnaast non-profit de cosmetische belangen van al haar leden en ondersteunt in het naleven van het Kwaliteitskader Cosmetische Zorg (nov. 2019).

Ook lid worden? Klik hier.

Ben je geregistreerd huisarts met aantoonbare affiniteit en relevante werkervaring op het gebied van cosmetische huisartsgeneeskunde? Neem dan eens een kijkje op de ledenpagina over de voordelen van een lidmaatschap.

Nvch Bestuur: